Skip to content
Hamgarden-Logo-400
Hamgarden-Logo-400-for
Sjösidan Hamgarden

Semesterpaket vid boende på Hamgården

Här kan du hitta olika paket för att upptäcka naturen ytterligare, tillsammans med en specialiserad naturguide.

På våren finns flera paket att följa och titta på specifika fåglar, som tjäder och orrar. Dessutom utforska ugglor med deras specifika ljud.
Prova en vildsafari där du kan upptäcka rådjur, rävar, vildsvin, älg och bäver.

Särskilda guideturer i träkanot är tillgängliga från maj till slutet av september.
En annan utmaning för hösten är att leta efter ätbart i naturen och göra en riktig måltid av det.

Och vad säjs om en speciell fiskeupplevelse i en av dem stora sjöar här runtomkring och ta upp en röding?

Se nedan för mer information, ring eller följ oss på Facebook.

Höst och vår special paket

Upptäck det underbara Tiveden tillsammans i bästa tiden på året!

eldveckan

Värmande vandringspaket 

Besök urskogen i Tivedens Nationalpark och vandra runt sjön Fagertärn, den lilla skogstjärnen där de röda näckrosorna kom till. Här gör du fantastiskt fina vandringar i alla årstider.

Efter incheckning hos oss visar vi eran boende.Till kvällen serveras en 3-rätters middag.Du sover gott i en bekväm och varm stuga med hotellstandard.

Någon dag kan du njuta av ett härligt bastubad intill sjön Unden. Det finns mer information om stugorna och området här på hemsidan.

Paketet innehåller 2 övernattningar för 2 personer i stuga inklusive linne paket, 2 frukostar, 1 lunchpaket och 2 kvällsmiddagar, samt vandringskartor och ett bastu besök.

Pris: 2395 sek p. P. , vid 2 pers. vistelse mellan 1.a maj och 17e juni, samt 1.a september och 15e oktober 2 nätter.

Bokas via bokningssidan eller skicka email: info@hamgarden.se

Urskogsvandring i Tivedens nationalpark, eldkurs och öringsafari  2-4 november 2021

Välkommen på två spännande dagar i Tiveden och Tivedens nationalpark tillsammans med oss!

Du får under dessa dagar;

  • Vandra i Tivedens nationalpark både på stigar och stiglöst under vår urskogsvandring.
  • Lära dig massor om eld under vår eldkurs.
  • Uppleva lekande öring under vår öringsafari i det vilda.

Du bor bekvämt på Hamgården Nature Resort i Tiveden under två övernattningar och upplever Tiveden tillsammans med Naturguide Tiveden. Mat ingår (två middagar, en lunch och en frukost.) Givetvis går det bra att boka till extra övernattningar på Hamgården.

Upptäck Tiveden från vattnet

Upptäck Tiveden från vattnet

Kom och upplev Tiveden med guide Lovisa! I vackra, lätt-paddlade träkanoter kommer ni att ta sig fram på små och stilla vatten. Lovisa erbjuder två olika turer med träkanot, en dagstur och en kvällstur. Båda turerna är för 2 – 4 deltagare och cirka 5 timmar långa.

Båda turerna inleds med fika och samtal vid elden, samt en grundlig kurs i paddelteknik. Allt för en säker och trevlig upplevelse. I turerna ingår kanot, paddel, flytväst, knäskydd och fika.

Dagsturen går att boka i maj, augusti och september, där ingår lunch och guidad tur på vattnet. 

Ta med dig: Kläder anpassade till väderförhållandena, robusta vattentäta skor, handduk och en extra uppsättning torra och varma kläder och underkläder.

Pris på förfrågan.

Bokning via bokningssidan, minst 20 dagar i förväg.

Upptäck Tiveden i tredagars semester

Upptäck Tiveden i tredagars semester

Du upplever trolska Tiveden med sin urskog på tre olika sätt, en riktig höjdare. Man söker sin väg över fina sjöar och genom den underbara stenhögen och skogar av Tiveden. Du övernätter i en 2 pers. hotellrum i en stuga på Hamgården Nature Resort Tiveden med fin utsikt över sjön Unden.

Dag 1:Efter incheckning tar ni er på väg och cyklar en runda av 35  km i djupa Tivedenskogen.

Ni kan ta en liten paus för lunchpaket vid sjön Fagertärn. En fikapaus vid Bakstugan är en extra förlängning av 10 km och värt att passa in. På Hamgården väntar en välförtjänt middag.

Dag 2: Idag är det paddling av Tivedens sjöar. En halvdags tur i träkanot över mindre sjöar med guiden Lovisa, bra för nybörjare. På kvällen finns det en mysig middag. Man kan avsluta i lilla bastun vid sjön eller vid elden.

Dag 3: Efter frukost beger ni er till Tivedens National Park för att vandra en häftig slinga av ungefär tre timmar. Efteråt kan man ta ett dopp vid Vitsand, en härlig sandstrand. Och efteråt följer hemresan.

I paketet ingår 2 frukost, 2 lunchpaket, 2 middag, 2 övernattningar i hotellrum , hyra av material, kunnig g uidning i kanot,kartor.

Ta med dig: Kläder anpassade till väderförhållandena, robusta vattentäta skor, handduk och liten ryggsäck, samt termos.

Pris: 3395 kr p.P. baserad på 2 pers. deltagande och övernattning i dubbelrum.

Bokning via bokningssidan, minst 20 dagar i förväg.

Höstskatter från skogen!

Höstskatter från skogen!

Det är en stillhet till färgade skogen vi går igenom, som bara finns i början av hösten. Röda lingonbär skiner som rubiner från de nedre buskarna. Vi samlar dem och sätter oss på en solig plats vid den lilla sjön. Där gör vi eld och lagar en traditionell svensk Råraka och sylt.
Historier om det förflutna, cirklar runt elden. Snart blir vi tysta, eftersom vi nu njuter av vår lunch. Råraka, smakar gott med lite salt och med lingonbärets söta och sura smak. Gula löv faller. Det är en bra dag att vara utomhus i Tiveden.

Inklusive:
En guidad i en liten grupp.
Verktyg för att samla bär
Lunch
En burk lingonsylt, att ta med hem
Färdigheter som kommer att ta ditt nästa utomhus-äventyr till nya nivåer.

Ta med varma kläder, i enlighet med vädret och stadiga vandringsskor eller stövlar.

Möjligt i september.

Bokning här på bokningssidan, fram till 20 dagar före resan.

Älgsafari i Tiveden!

Älgsafari i Tiveden!

Häng med på en riktig älgsafari i Tivedens skogar med guiden David. Ni börjar med middag vid brasan ute i naturen där du får lära dig mer om älgen. Därefter vandrar ni genom älgen favoritmiljöer ute på en myr. Ni avslutar med safaritur för att leta rätt på skogens konung.
Älgen – den svenska skogens konung ger vi oss ut för att få se under kvällen.

Du kommer också få lära dig mer om älgen, dess liv och livsmiljöer. Även hur du själv ska hitta den.
Visste du att älgtjurar tappar sina horn varje år och att nya sedan växer ut nästa år? Eller att älgen har en mycket välutvecklad hörsel? Det och mycket annat kommer du att få lära dig mer om, och även att låta som och locka på älgar.


Använd bra vandringsskor eller gummistövlar, ta med din kamera.
Vi har kikare för varje gäst
En typisk svensk middag ingår såväl som drycker, och naturligtvis vår berömda efterrätt.

Pris på förfrågan.
Turen tar ca 5 timmar och är möjlig på torsdagar och söndagar.
Boka denna turné här på bokningssidan, gärna i god tid.
 
Det finns även bäver- och vargsafari att bokas.
Urskogsvandring i Tivedens nationalpark

Urskogsvandring i Tivedens nationalpark

Följ med på en guidad vandring där du får uppleva en del av Tivedens nationalpark som få annars besöker. Fokus är att du ska få hitta din alldeles egen plats där du får slappna av och njuta av naturens stillhet. Här får du uppleva vildmarkens lugn och tystnad. I en allt mer högljudd och stressad vardag och värld är behovet och längtan efter lugn och återhämtning stort.

Vi kommer under denna urskogsvandring ta dig djupare in i skogen, så att du kan omfamnas av naturens läkande krafter och ditt eget lugn. Vår guide kommer att berätta en del om naturen vi möter i början av turen, huvuddelen av guidningen är fokuserad på att gå ner i varv, hitta lugnet och njuta av stunden.
Du kommer på gamla stigar att få vandra in i en del av Tivedens nationalpark som få människor besöker. Där är vildmark och tystnad råder, endast naturens ljud hörs. Vi kommer att bege oss utanför stigarna för att besöka ett område där du, i guidens och övriga gruppens närhet, kommer att få hitta din alldeles egna plats och stund att slappna av och njuta av naturens stillhet. På din filt kommer du få uppleva närheten till naturen och du kanske rentav slumrar till.

Kort info
En enkel måltid och dryck ingår. Bra skor – gympaskor eller kängor är bra att ha.

Tid: Start kl. 09:00
Plats: Guidningen sker i Tivedens nationalpark i Tiveden

Deltagarantal: Max 8 personer
Bokning här på bokningssidan

Upptäck kärlekslivet av orre och tjäder

Upptäck kärlekslivet av orre och tjäder

Orrar och tjäder visar ett magiskt och spännande kärleksliv under de tidiga vårdagarna. Strax efter soluppgången dyker dessa fåglar upp i våtmarkerna i sitt fulla utbud.

Du kan välja mellan två olika paket med vår guide David.

Före soluppgången kommer du att plockas upp för att gå till myren och se det spännande orrspelet. Hanarna har till satt sig för att försvara sitt territorium.

Det karakteristiska ljudet är det enda som hörs i morgonens tystnad. Dansen börjar och kan bli så vild, att fjädrarna flyger runt. Orrar har spelat samma spel på denna plats i århundraden.

För tjäderns spel stannar man övernatt i ett gömsle mitt i naturen. Det kräver absolut tystnad och tålamod för att se tjäderspelet. Fåglarna är mycket försiktiga.

Under denna tur får du en mängd information om fåglarnas liv och deras vistelseort. Dessutom får du frukost och kaffe eller te. Varma kläder rekommenderas, liksom bra vattentäta skor.

Program: Orrspel 3 dagar

Dag 1:Vid mötesplats samlas vi runt kl. 15.00. Du får information om utflykten på kvällen. Tillsammans reser vi till gömsle i skogen, var vi sover i en varm sovsäck.

Dag 2: Tidigt på morgonen börjar skådespelet från cirka 3 till 12. Runt kl. 15 checkar vi in på Hamgården för en god natts sömn i ett mysigt hotellrum med dusch och toalett. En 3-rätters middag serveras på kvällen i restaurangen

Dag 3: Frukost på Hamgården och utcheckning.

Plats: Lokalt i Tiveds djupa skogar
Pris på förfrågan 
Antal deltagare: min 2-max. 4 personer
Bokas i april.

Program Tjäderspel 3 dagar

Dag 1:
Vi träffas kl. 15.00 för instruction och övernattning sedan i naturen i ett gömsle.


Dag 2: Tillsammans med guiden kan ni titta på skådespelet fram till kl. 12.00. Mitt på dagen kan ni ta lite lugnt i en trevlig hotellrum med dusch och toalett på Hamgården. Sedan på kvällen samlas ni för att vara i gömstället igen, för att öka chansen att se skådespelet. Inkluderar måltider etc.

Dag 3: Frukost i skogen.

Pris på förfrågan.
Antal deltagare: max. 2-4 personer
Bokas i april

Förlängning på Hamgården möjligt för 550 sek per person.

Bokning här på bokningssidan (Skicka en ansökan med önskat datum via bokningsformuläret och skriv Orrspel eller Tjäderspel i fönstret för meddelanden)

Man kan kombinera dem här två program.

Fiske är mer än att bara fånga fisk

Fiske är mer än att bara fånga fisk

Upplevelse, natur, gemenskap, avkoppling och spänning i ett!

Gös, Röding, Öring, Lax och Gädda – Vi fiskar de arter som är lovliga för perioden. Självklart följs gällande sportfiskeregler och den gyllene regeln där fisk som inte tänker behållas som mat återutsätts för att fisket ska bli hållbart även för kommande generationer.

Vi fiskar enligt de sportfiskeregler som gäller på respektive vatten/sjö; fiska skall vara hållbart i framtiden. Fisket bedrivs med en miljövänlig fyrtaktsmotor, som ger både låga utsläpp och trygghet.

Av de ca 2 miljoner människor som sportfiskar i Sverige årligen, har endast en bråkdel chansen till detta premiumfiske

Dagsutflykt   

Utflyktstid 7 timmar

Min 2 – max 3 personer

Fiske- och säkerhetsutrustning ingår

För större sällskap kan fler båtar ordnas under samma dag.

Kvällsfiske i Juli och Augusti kl. 17.00-21.00

Grupp av min. 2-max 3 pers, bokas i förväg.

Den turen bokas som extra vid övernattningen här via vår bokningssida.     

Hamgarden-Logo-200

Baggekärr 8
69597 Tived
Sverige