Skip to content
Översikt vid sjön Unden
Hamgarden-Logo-400
Hamgarden-Logo-400-for
Översikt Hamgården boende i Tiveden

Hamgården erbjuder boende i Tiveden

Hamgården, den fräscha semesterstugbyn i hjärtat av Tiveden,
välkomnar dig att koppla av några dagar vid sjön Undens östra sida.

Hyr en exklusiv stuga mitt i Tivedens vildmark

Hamgården Nature Resort Tiveden, som ligger på östra sidan av Lake Unden, erbjuder dig fristående semesterboende för två vuxen personer.
En underbar plats där du kan njuta av lugn och ro, men kan också vara mycket aktiv. En trevlig vistelse mitt i naturen!

Vardagsrummet har stora fönster, så du kan njuta av utsikten över skog, äng och sjö från din soffa. Stugan är utrustad med TV och Wifi. Pentryt är utrustat med keramiska hällar, kylskåp med frys, diskmaskin, microugn och en kapsel kaffemaskin, samt vanlig kaffebryggare.

På badrummet hittar du en mousserande dusch, toalett och handfat. De rymliga sängarna i sovrummet garanterar din underbara natts sömn. Några trädgårdsstolar finns på den altanen under tak med söderläge. På kvällarna har du en stor chans att se en av de spektakulära solnedgångarna över sjön Unden.

Det finns också en anpassad bungalow för rullstolsanvändaren. I vissa hus är hundar välkomna på förfrågan. Det är aldrig tillåten att ta emot besök från familj eller vänner. 

Bokning-200

Eller ring:
0584 474 030

Hamgården har också två hotellrum, varsin med egen dusch och toalett, avsedda för dem som vill stanna kort, eller tillsammans med ett annat par hyra en stuga och vill ha ett privat sovrum. Det finns inget kök, bara ett litet hotellkylskåp. Hundar är inte tillåtna här. Under lågsäsongen är hotellrummen inte bokbar.

I restaurangen finns det möjlighet att äta frukost och middag. Vanligtvis erbjuds en daglig 3-rätters meny sammanställt av lokala produkter i mån av tillgång. Med ekologisk tanke i bakgrunden försöker vi hitta på svenska/europeiska rätter. Du kan också njuta av bara en drink med enkelt tilltugg på terrassen. Borden är placerad 1,5- 2 meter från varandra. Frukostbordet består av 4 zoner/stationer. Lunchpaket, frukost och middag ska förbeställas. Under lågsäsongen är restaurangen stängt.

Från ditt semesterhus är det 150 meter till sjön Unden, där du kan bada, fiska och åka båt eller paddla kanot på sjön. Det finns en bastu och en grillplats nere vid sjön.

I ansluten till resorten finns flera vandringsleder och cykelturer. Flera paket erbjuds med spännande upplevelser, som en vildmarkssafari, där älg, olika fåglar, rådjur och bäver kan ses, kanottur med guide, guidade promenader, bär och svampplockning etc. Speciellt är vårens fågelskådnings arrangemang.

Tivedens område

Tivedens område ligger mellan Sveriges två största sjöar, Vänern och Vättern, i centrala Sverige. Det är en tolv timmars bilresa från centrala Nederländerna och tre timmar från både Göteborg och Stockholm.
Det magnifika urberget formades av istiden och gränsar till djupa kristallklara sjöar och trollska skogar. Det är ett unikt område där isen har transporterat stora stenar i flera kilometer och glaciärerna har givit kurvorna till dessa bergskedjor i tusentals år under smältningsprocessen. I Tivedens nationalpark kan du se detta fenomen.

Det finns ett dussin utmanande stigar att gå på och klättra mellan spännande stenar, raviner och grottor. Dessutom finns det flera intressanta naturreservat att besöka, till exempel Fagertärn, Utnäset och Vargavidderna. Små byar och städer som Askersund vid norra sidan av Vätterns sjö, Karlsborgs fästning, Götakanal och slussen i Forsvik erbjuder ett antal museer och sevärdheter. Den historiska staden Örebro med dess slott är också värt ett besök. Mer turistinformation: www.tiveden.se

Hamgarden-Logo-200

Baggekärr 8
69597 Tived
Sverige

Hamgarden-Logo-200

Baggekärr 8
69597 Tived
Sverige

Bokning-200

Eller ring:
0584 474 030